Hinweis: Aufgrund von geplanten Wartungsarbeiten werden die Web-Auftritte der TU Dortmund am 17. April 2024, zwischen 18:00 und 20:00 Uhr mehrmals für kurze Zeit nicht erreichbar sein.
Wir bitten dadurch entstandene Unannehmlichkeiten zu entschuldigen und bedanken uns für Ihr Verständnis.
Fakultät Physik

A Precise Electron EDM Constraint on CP-odd Heavy-Quark Yukawas

• Stamou
A Precise Electron EDM Constraint on CP-odd Heavy Quark Yukawas Bitte Bildnachweis einfügen

Abstract:

CP-odd Higgs couplings to bottom and charm quarks arise in many extensions of the standard model and are of potential interest for electroweak baryogenesis. These couplings induce a contribution to the electron EDM. The experimental limit on the latter then leads to a strong bound on the CP-odd Higgs couplings. We point out that this bound receives large QCD corrections, even though it arises from a leptonic observable. We calculate the contribution of CP-odd Higgs couplings to the bottom and charm quarks in renormalisation-group improved perturbation theory at next-to-leading order in the strong interaction, thereby reducing the uncertainty to a few percent.

Zur Veröffentlichung: