Hinweis: Aufgrund von geplanten Wartungsarbeiten werden die Web-Auftritte der TU Dortmund am 17. April 2024, zwischen 18:00 und 20:00 Uhr mehrmals für kurze Zeit nicht erreichbar sein.
Wir bitten dadurch entstandene Unannehmlichkeiten zu entschuldigen und bedanken uns für Ihr Verständnis.
Fakultät Physik

Impact of indirect CP violation on Br(KS→μ+μ−)ℓ=0

• Stamou
Impact of indirect CP violation on Br(KS → µ +µ −)`=0 Bitte Bildnachweis einfügen
Anfang des Papers.

Abstract:

The decay KS→(μ+μ−)ℓ=0, with the final muon pair in an angular-momentum zero state, is a sensitive probe of short-distance physics. It has recently been shown how to extract this branching ratio from neutral kaon decay data. We point out that the impact of indirect CP violation on the standard-model prediction of this mode, while nominally of order |ϵK|∼10−3, is enhanced by a large amplitude ratio and leads to a shift of the branching ratio Br(KS→μ+μ−)ℓ=0 by a few percent, depending on the size of a relative phase that can be extracted from data. We also update the standard-model prediction of the short-distance contribution.

Zur Veröffentlichung:

Unsere weiteren Veröffentlichungen finden Sie in der Publikationsliste.